Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldség olasz módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
50 dkg sárgarépa
fél fej zeller
2 csirkemell (sült)
1 fej vöröshagyma
8 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors


Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe tesszük a megtisztított és csíkokra vágott zöldségeket, 5 percig főzzük, majd félretesszük. A felaprított hagymát 3 dkg vajban megpirítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és fölengedjük a tejjel. Kislángon, kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, fűszerezzük, és félretesszük. 3 dkg vajban 5-6 percig pároljuk a felszeletelt burgonyát és a csíkokra vágott húst, majd itatóspapírra szedjük. Tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. A maradék vajat forgácsokra vágva rászórjuk, és forró (200 ºC-os) sütőben 1 órán át sütjük. (Félidőben mérsékeljük a sütő hőmérsékletét.)

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 582 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Waldorf saláta Maris módra » Kókuszkocka Ági módra » Zöldséges ragu » Mexikói rakott káposzta
» Rakott rétes » Darált hússal rakott penne » Tiramisu WW módra » Zöldséges-tejszines tészta
» Olaszos zöldbab » Mindent bele zöldségeleves » Zöldséges tészta wokban » Zöldséges őzragu
» Az én rakott cukkinim » Diós habos rakott kifli » Meggyes lepény Ági módra » Citromos kocka Emyke módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.