| Madártej mesésen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 l tej (3,5 %-os) 16 db tojás 2 csomag vaníliás cukor 25+35 dkg cukor 2 evőkanál liszt Elkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk (ezt érdemes külön edény fölött végezni, mert a fehérjébe nem kerülhet sárgája még véletlenül sem, mert habveréskor nem fog megkeményedni a hab). 2. A tojásfehérjét 25 dkg cukorral habbá verjük. Közben 1 liter tejet felforralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a habot, időnként megforgatva megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. 3. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és 35 dkg cukorral kikeverjük. A maradék 3 liter tejet felrakjuk főni, szűrőn át hozzáöntjük a habfőzésből maradt tejet is. 4. Mikor langyos már a tej, hozzáadjuk a cukros tojást, kevergetve, lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál lisztet kevés tejjel kikeverünk csomómentesre, és szűrőn át a tojásos tejhez adjuk, kevergetve főzzük, míg krémesre sűrűsödik. 5. A krémes madártejet a habra merjük, hagyjuk hűlni, hidegen tálaljuk. Tanácsok: A 35 dkg cukor lehet 40 dkg is, ha valaki édesebben szereti. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |