Tutireceptek.hu fejléc

Liszt- és cukormentes lepény recept

Kategória:


Hozzávalók:
15 dkg darált dió
25 dkg darált mandula vagy törökmogyoró
2,5 dl tej
4 db tojás
pici vanília aroma
2 ek hollandi kakaópor
kevés citrom- és/vagy narancshéj
1 nagy alma , durvára reszelve
20-30 dkg cukornak megfelelő mennyiségű adag édesítőszer
díszítésképp a tetejére mandulaforgács/csokibevonó reszelék

Elkészítés:
A tejben feloldjuk az édesítőszert. A porállagút és a tablettásat is célszerű langyos tejben oldani. Hozzáadjuk a vanília aromát.
A tojásokat a tejbe beleütjük, és elkeverjük.
Egy másik edénybe beleöntjük a darált magvakat, a fél sütőport, a kakaóport, a citromhéjat.
Az almát lereszeljük.
Minden alapanyagot egybekeverünk, még mielőtt az alma összeesne.
Egy sütőformába töltjük, tetejét meghintjük mandulaforgáccsal.
Előmelegített sütőben sütjük.
Langyosan, hidegen fogyasszuk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 150 °C

Aki nem fogyózik drasztikusan, tehet a tetejére tortabevonót.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos lepényfalatok » Zalai lepény » Krumplis lepény » Takart sárgabaracklepény
» Sonkás-hagymás lepény » Sajtos kukoricás lepény » Lepénykenyér » Gombaragu krumplilepényen
» Brokkolis lepénykék » Meggyes-túrós lepény » Gombás Rizslepény » Tonhalas-kukoricás lepény
» Káposztás lepény » Egyszerű Túrós lepény » Patisszon lepény » Mórabórás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.