| Liszt- és cukormentes lepény receptHozzávalók: 15 dkg darált dió 25 dkg darált mandula vagy törökmogyoró 2,5 dl tej 4 db tojás pici vanília aroma 2 ek hollandi kakaópor kevés citrom- és/vagy narancshéj 1 nagy alma , durvára reszelve 20-30 dkg cukornak megfelelő mennyiségű adag édesítőszer díszítésképp a tetejére mandulaforgács/csokibevonó reszelék Elkészítés: A tejben feloldjuk az édesítőszert. A porállagút és a tablettásat is célszerű langyos tejben oldani. Hozzáadjuk a vanília aromát. A tojásokat a tejbe beleütjük, és elkeverjük. Egy másik edénybe beleöntjük a darált magvakat, a fél sütőport, a kakaóport, a citromhéjat. Az almát lereszeljük. Minden alapanyagot egybekeverünk, még mielőtt az alma összeesne. Egy sütőformába töltjük, tetejét meghintjük mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben sütjük. Langyosan, hidegen fogyasszuk. Tanácsok: sütési hőfok: 150 °C Aki nem fogyózik drasztikusan, tehet a tetejére tortabevonót. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |