| Limoni di amalfi cotti al forno receptHalas ételek Hozzávalók: 2 nagy citrom 1 cs mozzarella golyócska 4db bazsalikomlevél(:)) szardellafilé(ha nincs jó a szardellapaszta is) 2 db koktélparadicsom só,bors (csili) Elkészítés: Sült citrom amalfi módra,magyarul:)),csak szeretem a szép hangzású olasz szavakat:)!! Szóval:Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.Megmossuk amit meg kell,a citromot 2-3 cmes karikákra vágjuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Ráhalmozunk egy fél mozzarellát,bazsalikomot(hmm az a finom illat!!),szardellát,parit,sót ,borsot(ha akarsz csilit is)és a mozzarella golyó másik felét.10-15 percre a sütőbe tesszük,és amikor azt a hűdejóillatot érezzük,kiszedjük,kenyérre tehetjük,salátával,olívaolajjal,parival,és sok-sok bazsalikommal!!!Anno a nővéremnek csináltam mindig ilyet reggelire a nyári szünetben amig volt rá időm! Tanácsok: Isteni finom(mint a többi olasz kaja),de tényleg!egy próbát megér!És nem utolsó sorban egészséges is!És ha nincs szardellánk,jó a paszta is,meg másmilyen hal is,amit szeretünk!És a citromot jól megmosni ám!!:) Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: minous Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |