Tutireceptek.hu fejléc

Limoni di amalfi cotti al forno recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 nagy citrom
1 cs mozzarella golyócska
4db bazsalikomlevél(:))
szardellafilé(ha nincs jó a szardellapaszta is)
2 db koktélparadicsom
só,bors
(csili)

Elkészítés:
Sült citrom amalfi módra,magyarul:)),csak szeretem a szép hangzású olasz szavakat:)!!
Szóval:Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.Megmossuk amit meg kell,a citromot 2-3 cmes karikákra vágjuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Ráhalmozunk egy fél mozzarellát,bazsalikomot(hmm az a finom illat!!),szardellát,parit,sót ,borsot(ha akarsz csilit is)és a mozzarella golyó másik felét.10-15 percre a sütőbe tesszük,és amikor azt a hűdejóillatot érezzük,kiszedjük,kenyérre tehetjük,salátával,olívaolajjal,parival,és sok-sok bazsalikommal!!!Anno a nővéremnek csináltam mindig ilyet reggelire a nyári szünetben amig volt rá időm!

Tanácsok:
Isteni finom(mint a többi olasz kaja),de tényleg!egy próbát megér!És nem utolsó sorban egészséges is!És ha nincs szardellánk,jó a paszta is,meg másmilyen hal is,amit szeretünk!És a citromot jól megmosni ám!!:)

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: minous


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós-csokis biscotti » Csokoládés biscotti » Halfilével rakott krumpli » Halfasírozott
» Ananászos currys lazac » Tejben párolt hal » Grillezett tonhal » Tonhal parmezánnal
» Hal burgonyabundában » Magyaros pontykocsonya » Hal szalonnagyűrűben sütve » Csípős garnéla
» Sült lazac répagolyóval » Lepényhal görög salátaval » Pestos halfilé » Aranymakréla alufóliában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.