| Aranymakréla alufóliában receptHalas ételek Hozzávalók: 4 db aranymakréla filé (egyenként 150-200 g-osak), 24 dkg articsóka, 16 dkg burgonya, 16 dkg cukkini, 12 dkg répa, 4 dkg fekete kimagozott olíva, 4 dkg mogyoróhagyma, (vagy zöldhagyma) 4 dkg fehér csiperkegomba, 20 ml olívaolaj, 2 babérlevél, só, bors. Elkészítés: Az articsókákat felaprítjuk, lyukacsos párolótálba tesszük és 100 fokon 10 percig előpároljuk. A halfiléket sóval, borssal ízesítjük. Két lyukacsos párolótálat kibélelünk alufóliával úgy, hogy a széleken a fólia 10 cm-rel túlnyúljon. Az alját kevés olívaolajjal bekenjük és a halakat ráfektetjük. Az összes többi hozzávalót kockákra vágjuk. Az articsókával együtt tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és összekeverjük. A zöldségeket a halakon egyenletesen szétterítjük, hozzáadjuk a babérlevelet, az alufóliát behajtjuk és összezárjuk. Az így elkészített ételt a párolóba tesszük és 100 fokon 20 percig pároljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |