Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós-csokis biscotti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg cukor,
3 tojás,
30 dkg liszt,
1 ek sütőpor,
1 csipet só,
1 ek fahéj,
10 dkg mogyoró (durvára törve),
1 narancs reszelt héja,
5 dkg fehércsoki.

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gézsütőben 4-es fokozat). A vajat és a cukrot kézi mixerrel habosra kikeverjük. Darabonként hozzáadjuka tojásokat, gondosan kidolgozzuk.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, a durvára tört mogyoróval, a fahéjjal, a narancshéjjal és a szintén durvára tört fehér csokival. A tiojásos-vajas keverékkel összedolgozzuk a lisztes keveréket, egy fakanál segítségével. A masszát 15 percig pihentetjük.
3. Egy tepsi hátoldalára sütőpapírt terítünk. A masszából két, kb. 15x5 cm-es hengert formázunk , és óvatosan a sütőpapírra emeljük. A sütőben kb. 25 perc alatt halvány aranybarnára sütjük.
4. Ekkor kiemeljük a sütőből és egy kicsit hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyosak, átlós irányba kb. háromnegyed centis szeleteket vágunk belőlük egy éles, fűrészes késsel.
5. A szeleteket visszahelyezzük a sütőlapra, és 15 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk és újabb 15 percig sütjük őket.
6. Hagyjuk teljesen kihűlni, és jól zárható dobozba tesszük a biscottikat.
25 db lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós-csokis sajttorta » Csokoládés biscotti » Sárgabarack-hab » Takart sárgabaracklepény
» Mákos bobajka » Bountys muffin » Kakaós muffin 2 » Meggyes túrófelfújt
» Banános almatorta » Villámgyors Mikrós süti » Krémes szelet » Málna-hab
» Feketeerdő-desszert » Rumos kekszgolyók » Diós-mézes » Habos almás Ica módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.