Tutireceptek.hu fejléc

Lilahagyma püré recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
1 dl olívaolaj
5 dl vörösbor
5 dl almalé
3-4 babérlevél
2 ágacska rozmaring
1 kávéskanál feketebors
1 mokkáskanál köménymag
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
üvegenként késhegynyi tartósítószer

Elkészítés:
A lilahagymát tisztítás után karikára vágjuk.Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pároljuk benne.Felöntjük a vörösborral és az almalével,hozzáadjuk a cukrot ,a sót, és a fűszereket,majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzuk.
Azon forrón üvegekbe töltjük ,a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk.Az üvegeket lezárva száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Sertéssültek és sült halak mellé ajánlom.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetás-lilahagymás lepény » Töltött lilahagyma » Lilahagymás krumplipüré » Lilahagymás párizsi saláta
» Lilahagyma saláta » Lilahagyma lekvár » Lilahagymás pogácsa » Lilahagymás pogácsa 2.
» Lilahagymás sajtkrém » Lilahagymasaláta » Ecetes-tárkonyos uborka » Kovászos savanyú káposzta
» Vágott, vegyes savanyúság » Fokhagyma befőtt. » Kovászos uborka - télire » Brassói rakott savanyúság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.