| Lilahagyma püré receptHozzávalók: 1 kg lilahagyma 1 dl olívaolaj 5 dl vörösbor 5 dl almalé 3-4 babérlevél 2 ágacska rozmaring 1 kávéskanál feketebors 1 mokkáskanál köménymag 2 evőkanál cukor 1 kávéskanál só üvegenként késhegynyi tartósítószer Elkészítés: A lilahagymát tisztítás után karikára vágjuk.Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pároljuk benne.Felöntjük a vörösborral és az almalével,hozzáadjuk a cukrot ,a sót, és a fűszereket,majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzuk. Azon forrón üvegekbe töltjük ,a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk.Az üvegeket lezárva száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Tanácsok: Sertéssültek és sült halak mellé ajánlom. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |