Tutireceptek.hu fejléc

Nyúlpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nyúl
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál zsír
3 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál házipaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 sárgarépa
1-2 babérlevél

száraz vörösbor

A páchoz:
1 fej hagyma
2 babérlevél
1 evőkanál szemesbors
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál koriander
3-4 evőkanál ecet
3 liter víz


Elkészítés:
Keverd el a pác hozzávalóit, és a karikára vágott hagymával együtt forrald fel, majd öntsd a felkockázott nyúlhúsra, hagyd állni 2 napig.
A zsírban olvaszd ki a fel kockázott szalonnát, majd pirítsd rajta aranysárgára az apróra vágott hagymát, végül forgasd bele a pácolt nyulat. Nagy lángon pirítsd meg, majd sózd be, és a saját levében pörköld. Amikor zsírjára sült, szórd meg a pirospaprikával, keverj rajta egyet-kettőt, majd apránként engedd fel a borral, és süsd zsírjára többször – főzd bele a babérlevelet is. Amikor félpuhára főtt, karikázd bele a paprikát, paradicsomot, sárgarépát, és keverd hozzá a fokhagymát.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns nyúlpörkölt » Tejfölös nyúlpörkölt » Rakott csülök » Könnyű ebéd csirkehúsból
» Fűszeres kirántott karaj » Zsír nélküli rakott hús » Alföldi füstölt disznósajt » Töltött dagadó erdélyiesen
» Bajor szűzpecsenye » Paradicsomos sült » Marseilles-i csirke » Malacsült
» Fokhagymás rántott hús » Csirke » Tavaszi tepsis csirke » Sült csülök egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.