| Nyúlpörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 1 nyúl 10 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál zsír 3 nagy fej hagyma 5 gerezd fokhagyma 2 evőkanál házipaprika 1 zöldpaprika 1 paradicsom 1 sárgarépa 1-2 babérlevél só száraz vörösbor A páchoz: 1 fej hagyma 2 babérlevél 1 evőkanál szemesbors 1 evőkanál mustármag 1 evőkanál koriander 3-4 evőkanál ecet 3 liter víz só Elkészítés: Keverd el a pác hozzávalóit, és a karikára vágott hagymával együtt forrald fel, majd öntsd a felkockázott nyúlhúsra, hagyd állni 2 napig. A zsírban olvaszd ki a fel kockázott szalonnát, majd pirítsd rajta aranysárgára az apróra vágott hagymát, végül forgasd bele a pácolt nyulat. Nagy lángon pirítsd meg, majd sózd be, és a saját levében pörköld. Amikor zsírjára sült, szórd meg a pirospaprikával, keverj rajta egyet-kettőt, majd apránként engedd fel a borral, és süsd zsírjára többször – főzd bele a babérlevelet is. Amikor félpuhára főtt, karikázd bele a paprikát, paradicsomot, sárgarépát, és keverd hozzá a fokhagymát. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |