| Levendulás rozézselé kékszőlővel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 üveg (7 dl) rozébor 30 dkg kékszőlő 1 rúd vanília 1 teáskanál szárított levendula vagy 2 evőkanál levendulaszörp kb. 5 lap zselatin (mindig győződj meg róla, hogy a vásárolt zselatinlap mekkora mennyiségű folyadék megkötésére alkalmas!) vagy porzselatin ehhez a mennyiségű folyadékhoz megfelelően 20 dkg cukor Elkészítés: A bort melegítsük össze egy forralóedényben a vanília kikapart magjaival és a levendulával, forrásig hevítsük, majd a tűzről levéve kb. 15 percig hagyjuk, hogy az illatos fűszerek átjárják a bort. A zselatinlapokat a csomagolásán található leírás szerint áztassuk hideg vízbe, majd facsarjuk ki belőlük a felesleges nedvességet. Közben szűrjük le a bort, és melegítsük fel újra a cukorral együtt. A bor egyharmadát öntsük a kifacsart zselatinlapokra, hogy azok elolvadjanak benne. Ha ez megtörtént, folyamatos kevergetés mellett összekeverhetjük az összes folyadékot. A szőlőket mossuk meg és osszuk el üvegtálkákban vagy poharakban, ezekre öntsük az illatos rozébort. Kb. 3 óra alatt a hűtőben remegősre dermed, isteni nyáresti hűsítő. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |