Tutireceptek.hu fejléc

Levendulás rozézselé kékszőlővel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 üveg (7 dl) rozébor
30 dkg kékszőlő
1 rúd vanília
1 teáskanál szárított levendula vagy 2 evőkanál levendulaszörp
kb. 5 lap zselatin (mindig győződj meg róla, hogy a vásárolt zselatinlap mekkora mennyiségű folyadék megkötésére alkalmas!) vagy porzselatin ehhez a mennyiségű folyadékhoz megfelelően
20 dkg cukor

Elkészítés:
A bort melegítsük össze egy forralóedényben a vanília kikapart magjaival és a levendulával, forrásig hevítsük, majd a tűzről levéve kb. 15 percig hagyjuk, hogy az illatos fűszerek átjárják a bort.

A zselatinlapokat a csomagolásán található leírás szerint áztassuk hideg vízbe, majd facsarjuk ki belőlük a felesleges nedvességet. Közben szűrjük le a bort, és melegítsük fel újra a cukorral együtt. A bor egyharmadát öntsük a kifacsart zselatinlapokra, hogy azok elolvadjanak benne. Ha ez megtörtént, folyamatos kevergetés mellett összekeverhetjük az összes folyadékot.

A szőlőket mossuk meg és osszuk el üvegtálkákban vagy poharakban, ezekre öntsük az illatos rozébort. Kb. 3 óra alatt a hűtőben remegősre dermed, isteni nyáresti hűsítő.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Levendulás limonádé » Krémsajtlepény kékszőlővel » Illatos levendulás keksz » Emi szelet
» Eredeti olasz Tiramisu » Almás pite - fűszeresen » Barátság kenyér » Kefíres kevert
» Barackos suti » Finom capuccinó szelet » Bögrés diós » Gyümölccsaláta túrókrémmel
» Egyszerű csudafinom rétes » Csúnya de finom :) » Cifra szelet » Csokis-Tejszínes süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.