| Almás pite - fűszeresen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin /vaj 15 dkg cukor 1,5 dkg élesztő 2 dl tejföl 2 db tojássárga fél csomag sütőpor 1-1,5 kg alma só fahéj csipetnyi őröt szegfűszeg csipetnyi őrölt kardamom Elkészítés: A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát és az élesztőt összegyúrom, majd két részre osztom szét. Az almát időközben meghámozzuk és lereszeljük. Kicsavarjuk és cukorral, majd fahéjjal, 1-1 csipet szegfűszegggel és kardamommal ízesítjük. Kevés margarinon meg is lehet dinsztelni (Én ezt nem szoktam, mivel jobb dinsztelés nélkül az alma). A tészta félét kinyújtjuk és belehelyezzük egy tepsibe. Rárakjuk az almát, majd ráborítjuk a tészta másik felét is. Villával megszúrkáljuk a tészta tetejét, és megkenjük a maradék tojássárgával. Nem a fehérjével, mert attól a süti teteje más lesz, majd ezután ropogósra megsütjük. Tanácsok: Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk. A szegfűszeggel és a kardamommal első alkalommal bánjunk csínján, mivel nagyon illatos fűszerek..., nem csak mézes sütikben harmonizálnak a fahéjjal. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: kiss67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |