| Emi szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Alaphoz: 20 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 5 db tojás, 1 db sütőpor, 8 ek feketekávé, 1 dl rum, Krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 dl tej, 3 ek liszt, 1 db tojás.s 3 cs vanilia, Elkészítés: Az 5 db tojássárgáját habosra keverem a 20 dkg porcukorral. Lassan cseppenként belekeverem a 8 evőkanálnyi kifőtt mokkakávét és beleteszem a 10 dkg darált diót. Majd a 20 dkg lisztet és az egy csomag sütőpor keverékét. Elég masszív masszát kapok, de az 5 tojásfehérje kemény habja lazítani fogja. Tepsibe teszem és sütöm. A kisült tésztát meglocsolom rummal. Még az alap sül elkészítem a krémet. 2 dl tejet felforralok majd adunk hozzá, 1 dl tejben elkevert 3 evőkanál lisztat és 3 csomag vaniliás cukrot. Majd sűrűre főzöm. Ha elég sűrű hűlni hagyom. 20 dkg vajat és a 20 dkg porcukrot fehéredésig keverem kb. 10 percig, majd adok hozzá 1 db tojássárgáját a 1/2 dl rumot. Majd a kihűlt vaniliás keverékkel összevegyítem. A krémet ráteszem a kisült tészta alapra, és lehet díszíteni csokidarával. Vagy ami éppen eszünkbe jut. Hűtöm. Tanácsok: Felszeletelve kínálom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Rika1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |