| Lepény spárgával és zellerrel készítve receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 0,5 dl olívaolaj 1 kávéskanál só annyi víz, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk élesztő A fűszer olajhoz: olívaolaj őrölt bors kakukkfű bazsalikom - szárított morzsolva vagy friss aprítva 4 gerezd fokhagyma (aprítva) A feltéthez: 1 golyó mozzarella sajt felszeletelve (helyesebben szétmarcangolva, mert Jamie Oliver szerint bűn mozzarellát késsel illetni - és mennyivel egyszerűbb is így!) 1-2 paradicsom cikkekre vágva, szeletelve 2 szál szárzeller 8-10 szál spárga Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatom, a hozzávalókat gyorsan összegyúrom, dagasztom, majd meleg helyre állítom, és neki is fogok a fűszerolaj és a feltétek előkészítéséhez. A fűszerolajhoz az olajba szórok minden hozzávalót. Érdemes többet csinálni, mert a hűtőben sokáig eláll, és nagy szolgálatokat tud tenni, ha melegszendvicset, bundáskenyeret készítünk vagy zöldségeket sütünk bármilyen módon (rántva, sörtésztában vagy csak úgy). Csak megkenjük kicsit a tetejüket, és az egyszerű étel egészen különlegessé válik. S bár egy esős vasárnap reggelen a forró citromos teával fogyasztott igazi ős-eredeti bundáskenyérnek párja nincs, más alkalmakkor azért jóleshet egy kis változatosság! Ha a tészta megkelt, jöhet a nyújtás. Általában úgy csinálom, hogy fogom a sütőpapírt, ami majd a tepsi alján lesz, ráteszem a tésztát, és ezen nyújtom a megfelelő méretre. Mikor ezzel megvagyok, megkenem a tésztát a fűszeres olajjal. S ha ez is megvan, jöhet a feltét, amit ízlésesen elrendezek a lepényen. Előmelegített sütőben megsütöm. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |