Tutireceptek.hu fejléc

Lengyel palacsinta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 dkg hús (lehet szárnyas hús is, lehet sülthús maradék)
20-25 dkg belsőség (tüdő, máj)
1 db száraz zsemle
1-2 fej hagyma
1 evőkanál zsír
3-4 kanál tejföl vagy húsleves
zsemlemorzsa
só, bors (esetleg egy kiscsepp piros paprika) természetesen palacsinta tészta

Gombaszósz:
egy nagy fej vöröshagyma
20 dekagramm gomba
tejszín
zöldségzöldje (petrezselyem)
vaj.

Elkészítés:
A húst és belsőséget megfőzzük puhára. A hagymát vágjuk apróra, zsíron aranysárgára pirítjuk. A zsemlét áztatjuk vízben (vagy, még jobb, tejben), kinyomjuk. A húst, belsőséget, megpirított hagymát, áztatott zsemlét ledaráljuk. Jól megkeverjük fűszerekkel, tejföllel. Töltőlék olyan sűrű legyen, hogy tudjuk széles késsel kenni. Sütünk palacsintákat. 2-3 dl tésztát hagyunk. A palacsintákat bekenjük töltelékkel.Hengeralakúra hajtjuk, jó szorosan.

A palacsintákat bepanírozunk: először a maradék tésztába beleforgatjuk és utána a zsemlemorzsába. Forró zsírban kisütjük. Leöntjük Gombaszósszal!

Gombaszósz elkészítése:Az apróra vágott hagymát a vajon megpároljuk, rátesszük az összeaprított gombát, és tovább puhítjuk. Amikor kész, felengedjük a tejszínnel, megszórjuk apróravágott petrezselyemmel!


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vári palacsinta (sós) » Csúsztatott palacsinta II. » Rotschild-palacsinta » Sajtos, kapros palacsinta
» Meggyes tepsis palacsinta » Palacsinta alapmassza » Aszaltszilvás palacsinta » Kolbász lengyel mártással
» Lengyel sajtleves » Csúsztatott palacsinta » Diétás amerikai palacsinta » A legjobb palacsintatészta
» Sós palacsinta » Zabos palacsinta (Update1) » Húsos rakott palacsinta » Palacsinta tejszínben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.