| Lengyel palacsinta receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg hús (lehet szárnyas hús is, lehet sülthús maradék) 20-25 dkg belsőség (tüdő, máj) 1 db száraz zsemle 1-2 fej hagyma 1 evőkanál zsír 3-4 kanál tejföl vagy húsleves zsemlemorzsa só, bors (esetleg egy kiscsepp piros paprika) természetesen palacsinta tészta Gombaszósz: egy nagy fej vöröshagyma 20 dekagramm gomba tejszín zöldségzöldje (petrezselyem) vaj. Elkészítés: A húst és belsőséget megfőzzük puhára. A hagymát vágjuk apróra, zsíron aranysárgára pirítjuk. A zsemlét áztatjuk vízben (vagy, még jobb, tejben), kinyomjuk. A húst, belsőséget, megpirított hagymát, áztatott zsemlét ledaráljuk. Jól megkeverjük fűszerekkel, tejföllel. Töltőlék olyan sűrű legyen, hogy tudjuk széles késsel kenni. Sütünk palacsintákat. 2-3 dl tésztát hagyunk. A palacsintákat bekenjük töltelékkel.Hengeralakúra hajtjuk, jó szorosan. A palacsintákat bepanírozunk: először a maradék tésztába beleforgatjuk és utána a zsemlemorzsába. Forró zsírban kisütjük. Leöntjük Gombaszósszal! Gombaszósz elkészítése:Az apróra vágott hagymát a vajon megpároljuk, rátesszük az összeaprított gombát, és tovább puhítjuk. Amikor kész, felengedjük a tejszínnel, megszórjuk apróravágott petrezselyemmel! A receptet beküldte: kiara25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |