| Lencsefőzelék 2 receptFőzelékek Hozzávalók: 50 dkg lencse 1 fej vöröshagyma 3-4 db babérlevél 1 ek pirospaprika só 4 ek mustár 1 kis pohár tejföl finomliszt étolaj 1 ek kristálycukor ecet ízlés szerint Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a paprikát és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt és a cukrot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és hideg vízzel csomómentesre keverjük. Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint cukorral, ecettel még ízesíthetünk rajta. Főtt füstölt tarjával, főtt tojással vagy vagdalttal tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |