Tutireceptek.hu fejléc

Borsófőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 személynek
1 nagy csésze zöldborsó
édesítőszer
1 gerezd fokhagyma

bors
ételízesítő
étkezési keményítő
tejföl

Elkészítés:
A borsót felteszem főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Én folyékony édesítőt használok, abból félkupaknyit öntök bele. Sózom, borsozom, és hozzáadok 1 csapott teáskanál ételízesítőt. Egészben beledobok 1 gerezd fokhagymát, ezt a főzés végén kiveszem belőle.
Ha puha a borsó keményítővel sűrítem és teszek bele 2 evőkanál tejfölt, majd újra forralom.
Tálaláskor petrezselyemmel díszítem.


A receptet beküldte: SweetDelight


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsófőzelék diétásan » Borsófőzelék másképp » Diétás sárgaborsófőzelék » Szalonnás Zöldborsófőzelék
» Anyu-féle zöldborsófőzelék » Paradicsomos borsófőzelék » Zöldborsófőzelék extra » Tárkonyos zellerfőzelék
» Krumplifõzelék » Csalánfőzelék » Savanyú krumplifőzelék » Kapros patisszonfőzelék
» Spenót » Tejszínes Endívia » Vidámfőzelék:) » Kaporszósz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.