Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
15 dkg apró szemű zabpehely,
egy csomag fagyasztott spenót,
só,
fokhagyma,
víz, vagy tej
tojás

Elkészítés:
A zabpelyhet feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi és folyamatosan kevergetve megfőzzük. Azért nincs konkrét vízmennyiség, mert ahogy sűrűsödik folyamatosan pótoljuk. Viszonylag folyósnak kell lennie.
Amikor ez elkészült ízlés szerint fűszerezzük sóval és összenyomott, vagy felaprított fokhagymával, és beletesszük a fagyasztott spenótot.
Így főzzük még néhány percig és kész is van. Miközben a spenótot főzzük, feltesszük főni a tojásokat.
Természetesen lehet tükörtojással is enni, ki hogyan szereti.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenót fasírt » Spenótos-tonhalas spagetti » Sajtos spenótkrém » Spenót franciásan
» Spenótos lasagne » Spenót - Ahogy én csinálom » Bolognai lasagne spenóttal » Spenótos palacsintacsiga
» Zabpelyhes póréhagymaleves » Zabpelyhes kekszek » Spenót » Zabpelyhes almás sütemény
» Spenótos töltött tojás » Krémes sült spenót » Spenót pulykamellel » Spenóttal rakott rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.