| Zabpelyhes spenót receptFőzelékek Hozzávalók: 15 dkg apró szemű zabpehely, egy csomag fagyasztott spenót, só, fokhagyma, víz, vagy tej tojás Elkészítés: A zabpelyhet feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi és folyamatosan kevergetve megfőzzük. Azért nincs konkrét vízmennyiség, mert ahogy sűrűsödik folyamatosan pótoljuk. Viszonylag folyósnak kell lennie. Amikor ez elkészült ízlés szerint fűszerezzük sóval és összenyomott, vagy felaprított fokhagymával, és beletesszük a fagyasztott spenótot. Így főzzük még néhány percig és kész is van. Miközben a spenótot főzzük, feltesszük főni a tojásokat. Természetesen lehet tükörtojással is enni, ki hogyan szereti. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |