| Anyu-féle sóska receptFőzelékek Hozzávalók: sóska só olaj víz tojás liszt tej cukor tejföl Elkészítés: A sóska szárát levágom, a leveleket feldarabolom. Kevés vízzel, kicsi olajjal felteszem a darabolt sóskát, folyamatosan kell kevergetni, mert gyorsan leég. Sózom. Közben egy tojást elkeverek kb 2 ek liszttel, majd tejet öntök hozzá, nagyjából palacsinta-sűrűségűre keverem. Ha a sóskalevelek megpuhultak (hamar megvan), vizet még öntök hozzá, mert a tojásos-lisztes-tejjel való felöntés után nagyon besűrűsödik. Hozzákeverem a "habarást", folyamatosan keverem, és ha kész, pici cukrot rakok hozzá (a sóska savanyúságától függ, mennyit, kóstolgatni kell). A végén pedig egy kevés tejföllel lazítom. Tanácsok: Egyedem-begyedem búú, hegyes kalapúúúú, ez a sóska jajj de édes, jajj de savanyúúúú :) A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |