Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros derelye (minden fajta lekvárral) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 tojás, 6 dkg zsír, 30 dkg lekvár tetszés szerinti (én a szilvát kedvelem) 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg cukor ( a szilvához fahéj)

Elkészítés:
A lisztből és a tojásból nagyon vékonyra nyújtott tésztát készítünk, félbehajtjuk. Az egyik felére a lekvárból mogyorónyi halmokat rakunk, egymástól 4-5 cm távolságra. Gyorsan kell dolgozni, hogy a tészta ne száradjon ki. A levár közötti részeket tojásfehérjével megkenjük, amit az egyik tojásból félretettünk. Ezek után a tészta másik felét ráhajtjuk és a lekvárhalmok közötti részt jól lenyomkodjuk. Derelye metélővel egyenlő nagyságú négyszögeket metélünk. Sós vízben valamivel tovább főzzük, mint a szokásos tésztát. A morzsát a zsírban aranysárgára pirítjuk, és a kifőzött tésztát beletéve összevegyítjük. Tálaláskor porcukrot szórunk rá vagy teszünk mellé.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis, lekváros kocka » Lekváros krumplilepény » Lekváros hópatkó » Sörkifli lekvárral töltve
» Hájas lekvárral » Lekváros-mandulás süti » Túrós-baracklekváros isler » Mindenki kedvenc pogácsája
» Burgonyás gombóc lekvárral » Huszárcsók/lekváros pötty » Lekváros derelye » Pudingos-lekváros szelet
» Lekváros-mogyorós muffin » Almás fánk lekvárral » Rakott túrós derelye » Mindent bele


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.