| Lekváros hópatkó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kocka Rama Margarin(12,5 dkg) 10dkg porcukor 2 tojás 30dkg liszt 12dkg kókuszreszelék 10dkg ribizli lekvár 10dkg fehér csokoládé a szóráshoz kókuszreszelék Elkészítés: 1.A hideg Rama margarint feldaraboljuk és szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk.A porcukorral krémesre keverjük,majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.Végül beleforgatjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. 2.A tészta masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük.Tepsibe 8cm hosszú csíkokat nyomunk,és patkó formájúra hajlítjuk.Előmelegített sütőben,180fokon kb.15perc alatt megsütjük.A tepsiben hűlni hagyjuk 3.A kihűlt patkók alját a ribizli lekvárral megkenjük,majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk. 4.A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk és forró vízfürdőben megolvasztjuk.Néhány patkó mindkét végét a folyékony fehér csokoládéba mártjuk.A többit a csokoládéval megkenjük,majd a még nedves bevonatotkókuszreszelékkelmeghintjük.Végül a hópatkókat száradni hagyjuk. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |