| Lecsós sertéstarja házi tarhonyával receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertéstarja, 20 dkg házi tarhonya, 1 dl étolaj, 4 közepes szem érett paradicsom, 3 db húsos paprika, 2 fej közepes vöröshagyma, 2 duci fokhagymagerezd vékonyan felszeletelve. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors. Elkészítés: A húst szeleteljük, majd a széleit bevagdossuk. Ezután sózzuk, borsozzuk. A sütőtepsibe olajat öntünk, ezzel kikenjük, és a szeleteket belerakjuk. A húsok tetejére rakjuk a felszeletelt paprikát, vöröshagymát,a vágott fokhagymát és a végén a szeletelt paradicsomot, majd alufóliával lefedve az előmelegített 180-200 fokos sütőbe toljuk, ahol kb 30-35 percig sütjük. Ezután kihúzzuk és az alufóliát levesszük és kb 15-20 percig a tepsit visszatoljuk, hogy az étel jól átpiruljon. Közben elkészítjük a tarhonyát: olajban átpirítjuk, majd enyhén sós vízzel felöntve készre főzzük. Tálaláskor a tarhonyát a zöldséges sült sertéstarja mellé rakjuk és kínáljuk. Tanácsok: Vendégváró vacsora 2 személyre Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |