Tutireceptek.hu fejléc

Orwo-tál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
10 dkg. füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
25 dkg gomba
1kg burgonya (héjában főzve)
10 dkg, füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
3 dl tejföl
2 tojássárgája
só, bors, olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat sóval-borssal fűszerezzük, majd kevés olajban mindkét oldalukat gyorsan átsütjük.
Egy jól záródó edény aljára (kacsasütőt v. jénait) vékonyra szelt szalonnát fektetünk. Erre rárakjuk a karikára szelt burgonyát. Jól megsózzuk. Körberakjuk a csirkéket, közepére a féli főtt zöldbabot halmozzuk. Erre a karikára szelt hagyma, cikkekre vágott gomba kerül. Sózzuk-borsozzuk. majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt. Lefedjük és közepes sütőben 40-50 percig sütjük. Levesszük a fedőt és leöntjük szépen sóval-borssal fűszerezett tejföl és tojássárgája keverékével. Visszarakjuk kb 20 percre a sütőbe pirulni.


A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú sertéscsíkok » Vargányás szűzpecsenye » Töltött fasírozott » Szüreti vincellér tokány.
» Sajtos pulykamell kelbimbóval » Gombás tokány » Rántott rudacskák » Köttbullar (Svéd húsgolyók)
» Hamis rántott csirkecombok » Kijevi kotlett » Baconos-húsos koszorú » Húsvéti tárkonyos bárány
» Tojással töltött fasírozott » Marika pulykamell tortája » Rakott tarjás burgonya » Anyós váró


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.