| Orwo-tál receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkecomb 10 dkg. füstölt szalonna 40 dkg zöldbab 25 dkg gomba 1kg burgonya (héjában főzve) 10 dkg, füstölt kolbász 1 nagy fej vöröshagyma 3 dl tejföl 2 tojássárgája só, bors, olaj Elkészítés: A csirkecombokat sóval-borssal fűszerezzük, majd kevés olajban mindkét oldalukat gyorsan átsütjük. Egy jól záródó edény aljára (kacsasütőt v. jénait) vékonyra szelt szalonnát fektetünk. Erre rárakjuk a karikára szelt burgonyát. Jól megsózzuk. Körberakjuk a csirkéket, közepére a féli főtt zöldbabot halmozzuk. Erre a karikára szelt hagyma, cikkekre vágott gomba kerül. Sózzuk-borsozzuk. majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt. Lefedjük és közepes sütőben 40-50 percig sütjük. Levesszük a fedőt és leöntjük szépen sóval-borssal fűszerezett tejföl és tojássárgája keverékével. Visszarakjuk kb 20 percre a sütőbe pirulni. A receptet beküldte: mandila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |