| Lapcsánka receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 15dkg liszt só Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk,és káposztareszelőn lereszeljük.Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és petrezselymet,kevés sót,és a liszttel alaposan összedolgozzuk.A masszából evőkanállal kis halmokat rakunk a felforrósított olajba,kissé ellapítjuk,majd mindkét oldalát pirosra sütjük.Az olajból kiemelve lecsöpögtetjük és tetejét tejföllel meglocsolva tálaljuk. Tanácsok: Kefirrel is nagyon finom,én köretként hús mellé szoktam elkészíteni leginkább,de natúrban is megállja a helyét vacsorára. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Évi63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |