Tutireceptek.hu fejléc

Lapcsánka tepertővel recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg burgonya, 2 evőkanál liszt, 10 dkg apró szemű tepertő, 5 dl napraforgó olaj. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors (de tehető hozzá 2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma is, vagy csak azok kinyomkodott leve).

Elkészítés:
Általánosan ismert, és sok néven ismert. Tájnevei igen változatosak, így görhöny, lapcsánka, lepcsányka, krumplis lángos, stb. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd lereszeljük egy tálba a kis lyukú reszelőn, vagy sajtreszelőn. Hozzáadjuk a lisztet, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és az őrölt fekete borssal. Ezután hozzáadjuk az egészen apró szemű tepertőt, és jól kikeverjük. Közben a burgonya levet ereszthet, ekkor kevés liszttel meghintjük. Kb 30 percig pihentetjük, majd a felforrósított olajba egy-egy púpozott evőkanálnyi masszát szaggatunk és kanállal laposra nyomkodjuk. A lapcsánka mindkét oldalát pirosra sütjük, majd paprirszalvétára kiszedjük. Hideg tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk frissen, melegen.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás lapcsánka » Lapcsánka(avagy tócsni) » Rakott lapcsánka » Erdei gombás lapcsánka
» Lapcsánka kicsit másképp » Fokhagymás-diós lapcsánka » Lapcsánka » Erdélyi rakott pogácsa
» Töpörtyűs pogácsa 2 » Hot-dog kifli » Leveles sajtos rúd » Lakodalmas pogi
» Gyümölcssaláta gumimacival » Ízes juhtúrós pogácsa » Sajtos-diós muffin » Csicsóka chips


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.