| Cserepes kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 6 csésze liszt 2 csésze tej 3 evőkanál cukor 3 kávéskanál só 1 csésze langyos víz 2 evőkanál vaj 3 kisebb méretű agyag virágcserép Elkészítés: Alaposan tisztítsuk meg a cserepeket, A tejet a cukorral, sóval felforraljuk, beletesszük a vajat és addig kevergetjük míg a vaj el nem olvad, majd hűtsük langyosra. Eközben a langyos vízbe keverjük az élesztőt, keverjük a tejhez és adjuk hozzá a lisztet is. Alaposan dolgozzuk össze. Takarjuk le a tésztát, és 40-45 percig pihentessük. Ennyi idő alatt tésztánk a duplájára nő. Még egy kis liszttel gyúrjuk át alaposan, és osszuk 3 részre. A cserepeket alaposan kiolajozzuk és kb félig, 3/4-ed részig töltjük a tésztával. Még negyed órát pihentetjük így, majd 220 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük míg a teteje szép piros lesz, illetve kihegyezett hurkapálcával tudjuk ellenőrizni a belsejét is, hogy kellően átsült-e. Tanácsok: ízlés szerint apróra vágott hagymát, sonkát vagy akár gombát, zöldfűszereket is tehetünk hozzá! A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |