| Laktató téli leves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg csicseriborsó 10 dkg szárazbab 10 dkg rizs 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából) 5 dkg bulgur (búzatöret) 10 dkg lencse (vörös) 10 dkg lencse (zöld) 1 evőkanál köménymag 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj 4 evőkanál petrezselyem őrölt bors só Elkészítés: A csicseriborsót és a babot külön-külön 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, beletesszük a beáztatott hüvelyeseket, majd újból felforraljuk, és 1 óráig kislángon főzzük. A megmosott lencséket a babhoz adjuk. 30 perc főzés után a rizst és a köményt is beletesszük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd a levesbe keverjük, és még 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Tanácsok: Ezt a tartalmas levest nagy tálalótálban tegyük az asztalra! A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |