| Sajtos rántott zöldpaprika receptKöretek Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika 2 db egész tojás 5 dkg liszt 10 dkg zsemlemorzsa 5 dkg reszelt parmezán sajt 1 mokkáskanál só 1 mokkáskanál törött fekete bors 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, és egy centi vastag karikákra vágjuk. A tojásokat felverjük, összekeverjük a reszelt sajttal és a fûszerekkel, majd hozzáadjuk a megtisztított és zúzott fokhagymát. A paprika-karikákat lisztben megforgatjuk, belemártjuk a sajtos tojásba, és zsemlemorzsában meghempergetjük. A morzsát kicsit rá is nyomkodjuk, majd 180 fokos olajban 4-5 perc alatt szép pirosra megsütjük. Papírtörülközõre tesszük, hogy az a fölösleges olajat felszívja. Melegen tálalva kitûnõ ünnepi köret, különösen csirkéhez vagy pulykához illik. Tanácsok: Hidegen ketchupos majonézbe mártogatva fogyaszthatjuk. Gyorsan és könnyen elkészíthetõ, olcsó. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |