| Zellerrudak tökmagos bundában receptKöretek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: # 2 nagyobb zeller # 1 citrom leve # 10 dkg tökmag # 2 tojás # 2 dl tej # 20-25 dkg Graham- liszt # A sütéshez: bőven olaj # A sárgarépa-salátához: # 40 dkg sárgarépa # 1 citrom leve és reszelt héja # 2 evőkanál méz # 1 evőkanál vágott petrezselyem Elkészítés: Előkészítés: A zellert megtisztítjuk, ujjnyi rudakra vágjuk és citromos, sós vízben 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A tökmag felét megdaráljuk (vagy mozsárban megtörjük). A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk vagy lereszeljük. Elkészítés: A tojásokat felverjük, a tejjel, a liszttel simára keverjük. Hozzáadjuk az őrölt tökmagot. Az olajat felforrósítjuk, a zellerdarabokat egyenként a tökmagos tésztába mártjuk, és az olajban aranyszínűre sütjük. Az olajból kiemeljük a zellert, papírszalvétán lecsepegtetjük, és a maradék tökmagban megforgatjuk. A répasalátához a répát a citrom levével, héjával, a mézzel elkeverjük, csipetnyi sóval és őrölt borssal ízesítjük. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk a tökmagbundás zeller mellé. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 709 kcal A receptet beküldte: denique Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |