Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis ropogós recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
4-5 szem szep nagy krumpli
1 nagy fej voroshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
liszt
so
bors
olaj a suteshez

Elkészítés:
Ledaralom a krumplit. En mindig a turmixgepet hasznalom, de ha mazohista vagy tokgyalun is nyomhatod. Besozom egy kicsit es hagyom allni kb 10-15 percig amig egy kicsi levet ereszt. Jo alaposan kinyomom, majd ledaralom a voroshagymat es foghagymamanyomot hasznalva a fokhagymat is hozzaadom. Annyi lisztet teszek hozza, hogy osszealljon. Pici so, bors... Most kovetkezik a kedvenc reszem: lapos kis lepenyeket fabrikalok a ket kacsomat hasznalva. Minel koszosabb leszel a vegen, annal jobb! Nem kell tokeletes korongokat elkepzelni, az a jo, hogyha a daralt krumpli szalai "kilognak" egy kicsit. Azok lesznek majd isteni ropogosak. :) A lenyeg, hogy ne papirvekonyak, hanem olyan "kis pofasak" legyenek

Tanácsok:
Mennyisegre sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyi lisztet kell hozzaadni. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor vegezz egy probasutest :)

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: huuuu kcal
Zsírtartalom: huhuhuuu gramm

A receptet beküldte: Kyller


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pipicom ala ropogós » Ropogós cukkinichips » Töltött ropogós pogácsák » Ropogós csirkesült
» Ropogós burgonyaszirom » Ropogós csirkemellfalatok » Gombaropogós » Vékony, ropogós pizza
» Ropogós mézes » Krumplis-tejfölös muffin » Sváb krumplisaláta » Ropogós kacsacombok
» Ropogós csirkemellcsíkok » Virslis-krumplis golyók » Mediterrán krumplisaláta » Krumplis húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.