| Krumplis Póréhagyma krémleves receptLevesek Hozzávalók: olivaolaj vagy vaj/margarin 2 szál póréhagyma 1 csomag újhagyma 5-b db nagyobb burgonya 1 zöldségleves kocka pár leheletvékony szelet füstölt szalonna (angolszalonna, vagy bacon) só bors 1 doboz főzőtejszín petrezselyem Elkészítés: A póréhagymát és az újhagymát valamint vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát megpárolom egy kis olivaolajon, vagy margarion. A burgonyákat közben apró kockákra vágom, és a már megpárolt hagymához dobom. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségleves kockát. Amikor a krumpli megfőtt beleöntöm a tejszínt és felforralom. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, majd botmixerrel összeturmixolom. Én a magam részéről minél sűrűbben szeretem, majdnem olyan állagúan mintha krumplipüré lenne. Tanácsok: Lehet kicsit pikánsabbá tenni egy db babérlevéllel, és egy löketnyi fehérborral. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Kíwa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |