Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis Póréhagyma krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
olivaolaj vagy vaj/margarin
2 szál póréhagyma
1 csomag újhagyma
5-b db nagyobb burgonya
1 zöldségleves kocka
pár leheletvékony szelet füstölt szalonna (angolszalonna, vagy bacon)

bors
1 doboz főzőtejszín
petrezselyem

Elkészítés:
A póréhagymát és az újhagymát valamint vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát megpárolom egy kis olivaolajon, vagy margarion.

A burgonyákat közben apró kockákra vágom, és a már megpárolt hagymához dobom. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségleves kockát.

Amikor a krumpli megfőtt beleöntöm a tejszínt és felforralom. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, majd botmixerrel összeturmixolom. Én a magam részéről minél sűrűbben szeretem, majdnem olyan állagúan mintha krumplipüré lenne.

Tanácsok:
Lehet kicsit pikánsabbá tenni egy db babérlevéllel, és egy löketnyi fehérborral.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kíwa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajt-krémleves » Póréhagymás szalonnás pite » Uritök krémleves » Chilis sütőtökkrémleves
» Vicky krumplisalátája » Sajtos brokkoli krémleves » Hűsítő dinnyekrémleves » Krumplis gombóc
» Krumplis ínyenc csemege » Krumplis bere II » Tökbél krémleves » Őszibarack-krémleves 1
» Édeskömény krémleves » Krumplis burek » Petrezselyem krémleves » Aszaltszilva-krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.