| Zöldségfelfújt receptEgytálételek Hozzávalók: 40 gr vöröshagyma - fél/negyed fej 10 gr fokhagyma - két gerezd 40 gr sárgarépa - 1 db 10 gr zöldpaprika - egy szelet 50 gr zöld zöldbab - fél marék 100 gr zöldborsó - egy marék 200 gr brokkoli - kb fél fej 160 gr paradicsom - 2-4 db 4 db tojás 2 tk olívaolaj Fűszerek - só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, de bármi lehet, ízlés szerint Elkészítés: Az apróra vágott zöldségeket (a paradicsom kivételével) egy tk olívaoljaon vagy vajon megpárolom, sózom, borsozom. A 4 tojást kettéválasztom, a fehérjét felverem habnak, a sárgáját összekeverem a fűszerekkel. A párolt zöldségeket kicsit hagyom hűlni, hozzákeverem a kockára vágott, még nyers paradicsomot, a tojássárgáját, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Kikent-kilisztezett edényben szép pirosra sütöm. Ez nálunk három adag lett. Tanácsok: A kalória- és tápértékadatok a teljes mennyiségre vonatkoznak. Bármilyen - idényjellegű vagy fagyasztott - zöldség felhasználható! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 502 kcal Szénhidráttartalom: 24 gramm Zsírtartalom: 30,33 gramm A receptet beküldte: Nike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |