| Krémsajttal töltött máktorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 26 dkg liszt, 3 tojásfehérje, 22 dkg cukor, 18 dkg vaj, 10 dkg mák, 1 csomag sütõpor, 2 tk. vanília aroma, csipet só. Hozzávalók a krémhez:25 dkg natúr tejszínkrémsajt, 5 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, mák a díszítéshez Elkészítés: 1. tejet lábosban felforraljuk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a mákot. Félretesszük hûlni. 2. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 20 cm átmérõjû tortaformát. 3. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütõport és a sót. Egy másik tálba robotgéppel habosra keverjük a puha vajat 18 dkg cukorral és a vanília aromával. A krémbe keverjük a száraz hozzávalókat és a tejes mákot. Másik edényben habbá verjük a tojásfehérjét, beleszórjuk a maradék cukrot és további 1 percig keverjük. A habot óvatosan a tésztába vegyítjük. 4. A tésztát a tortaformába simítjuk. 180 fokon 35-40 percig, illetve tûpróbáig sütjük. 5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük és rácson hagyjuk kihûlni és félbe vágjuk. 6. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez tálba tesszük a puha vajat és a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Robotgéppel jól elkeverjük. 7. A krém felét az egyik tortalapra kenjük. Ráhelyezzük a másik tortalapot. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét. Tetszés szerint díszítjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |