| Bözsi néni almás krémese receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 2 tojás 1 sütőpor 2 vaníliás cukor 3-4 ek. tejföl Krémhez: 2 tojás 6 dl tej 2 vaníliás puding 25 dkg margarin 15 dkg porcukor Töltelék: 1,5 kg alma 2 ek. vaj 10 dkg cukor mokkáskanál fahéj Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Három részre osztjuk.Vékony,négyszögletes lapokat sütünk. A pudinghoz 2 ek. cukrot keverünk,hozzáadjuk a tojásokat,fokozatosan a tejet sűrűre főzzük. Az almát lereszeljük,vajon addig pároljuk,amíg a leve elfő,majd cukorral,fahéjjal ízesítjük. A krémhez habosra keverjük vajat a cukorral,majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Amikor minden kihűlt,az egyik tésztalapot deszkára tesszük,rákenjük a krémet,rá a másik lap,majd az alma.Erre jön a 3. lap. tetejére porcukort teszünk. Tanácsok: Egy napot érdemes állni hagyni,hogy a lapjai megpuhuljanak,és finom legyen. A receptet beküldte: lisztharmat Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |