| Csokikrémes csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 12 dkg vaj 4 dkg porcukor csipet só 1 teáskanál őrölt fahéj 6 db tojássárgája 13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé 6 db tojásfehérje 18 dkg cukor 13 dkg liszt A krémhez: 23 dkg vaj 12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú!) csipet só 20 dkg porcukor 2 dl tejszín Elkészítés: A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra. A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel kikenjük a tortát, majd bevonjuk a krém egy részével, és díszítjük olvasztott csokiból készített formákkal, csokidarával vagy tejszínhabbal. Tanácsok: 22 cm-es kerek tortaformában szoktam sütni, az aljába teszek csak sütőpapírt. A tésztát előző nap ajánlatos elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Az eredeti receptben szerintem túl sok a kakaópor... Én kevesebbet szoktam beletenni, és a tésztájába kicsit több olvasztott csokit. A receptet beküldte: .Léna. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |