| Krémes muffin pillangó receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 1 üveg meggybefőtt (350 g) 150 g lágy vaj vagy margarin 125 g porcukor 1 tasak Vanillincukor 200 g búzaliszt 2 csapott teáskanál Sütőpor 2 evőkanál kakaó (cukrozatlan) 1 evőkanál porcukor 2 evőkanál tej Krémhez: 200 g étcsokoládé 1 tasak krémpuding vaníliaízű 200 ml hideg habtejszín 50 ml hideg tej Elkészítés: A meggyet egy szűrőn át jól lecsöpögtetjük. A muffin sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük A vajat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, és sima, sűrű masszává keverjük. A tojásokat, egyenként kb. fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán keverve, a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, két részletben a masszához szitáljuk. A massza 2/3 részét az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, 2-3 szem meggyel megszórjuk (a meggyet picit a masszába nyomjuk). A kakaóport, a cukrot és a tejet a maradék tésztához keverjük. A kakaós masszát a tésztára rétegezzük, majd a tetején a maradék meggyet egyenletesen elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc A megsült muffinokat 10 percig a sütőformában hagyva, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A muffinokat vízszintesen kettévágjuk, és az alsó lapot hosszában is félbevágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Egy-egy teáskanálnyi csokoládét a felső süteményre csurgatunk, egyenletesen elkenjük, majd hagyjuk a csokoládét megdermedni.A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml tejszín és 50 ml tej felhasználásával elkészítjük. A krémpudingot habzsákba töltjük, és 2/3 részét a felső muffin részre nyomjuk. A félkör alakú tésztalapokat a tetejére nyomjuk úgy, hogy a boltozat felfelé mutasson. A maradék krémet a két tésztaív közé töltjük. A megmaradt csokoládét újra felolvasztjuk, és díszítésként lecsorgatjuk vele a muffin pillangókat. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |