Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-krémes Kata-féle recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
- a tésztához:
1 tojás
5 dkg margarin
5 evőkanál tej
2 evőkanál méz
45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
- a krémhez:
5 dl tej
4 evőkanál búzadara
12, 5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál rum
3 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál savanykás lekvár
- a tetejére:
15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tojást a margarinnal meg a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, majd apránként dolgozd bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát.
A masszát oszd háromfelé, és egyenként nyújtsd kb. 20 x 30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát vajazd meg, szórd be finoman liszttel és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon szép zsömleszínűre.
A krémhez a tejben főzd meg a darát, a cukrot a vajjal keverd habosra. A hideg krémmel keverd el, s oszd kétfelé: az egyikbe önts rumot, a másikat ízesítsd kakaóporral.
Az első tésztalapot fektesd tálra, kend meg vékonyan lekvárral, majd simítsd rá a világos krémet. Helyezd rá a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Helyezd rá a harmadik lapot, és vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval.
Legalább egy napig hagyd pihenni, hogy a tészta kellően megpuhuljon.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Máktorta(Kata-féle) » Farsangi fánk(Kata-féle) » Csigabiga(Kata-féle) » Felhőcske(Kata-féle)
» Lúdlábtorta (Kata-féle) » Gyors kalács(Kata-féle) » Méteres kalács (Kata-féle) » Almás táska(Kata-féle)
» Almás piskóta(Kata-féle) » Skót krémes(Kata-féle) » Amerikai krémes(Kata-féle) » Banánkenyér(Kata-féle)
» Almafánk(Kata-féle) » Citromos kocka(Kata-féle) » Túrós batyu (Kata-féle) » Fonott kalács(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.