| Hartyányi krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 2 tojás 2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál méz 20 dkg cukor 40 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna 1-2 evőkanál tej a krémhez: 7,5 dl tej 3 csomag főzhető vaníliás pudingpor 30 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 csomag babapiskóta (16 db) 1,5 dl főzött kávé 1 evőkanál rum a tálaláshoz: porcukor Elkészítés: Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá. Két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk . Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként. A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük. Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket. Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot. Hűvös helyen egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen. Porcukorral meghintve kínáljuk. A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |