| Krémes isler receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 14 dkg vaj 14 dkg liszt (finom) 9 dkg mandula (őrölt) 7 dkg porcukor 1 csipet só A krémhez 15 dkg vaj 4 dkg porcukor 6 dkg csokoládé (főzős) 50 ml rum Az összeragasztáshoz 10 dkg lekvár/ dzsem (ribizli- vagy vegyes gyümölcslekvár) A tetejére 10 dkg étcsokoládé Elkészítés: 14 dkg vajat a liszttel, a mandulával, porcukorral, sóval sima tésztává dolgozzuk. Hidegen 2 órát pihentetjük. 4 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a felét megkenjük lekvárral, a lekvár tetejére vajkrémet teszünk (a 15 dkg langyos vajat 4 dkg porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a langyosra melegített főző csokit és a rumot). Ezután a sütik meg nem kent felét rátesszük a lekváros lapokra, majd csokimázba mártjuk a tetejüket. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |