| Krémes curry, ami nem bántja a csípőt - life network receptEgytálételek Hozzávalók: csirke (mellfilé, kisebb 4-5 cm-es darabok) 0%-os görög joghurt currypor rizs egész fahéj currylevél sáfrány mustármag currykrém hagyma félzsíros kókusztej (vagy e helyett is joghurt) paradicsomlé koriander Elkészítés: A csirkét egész éjszakára pácoljuk be 0%-os görög joghurtban és curry-ben. Berakjuk a jó meleg sütőbe. Készítünk egy ízes rizsköretet: Rakjunk bele egész fahéjat, currylevelet, egy csipet sáfrányt, és egy nagyon pici mustármagot. Az indiaiak imádják a vajban megforgatott rizst, ami elég zsíros. A mi rizsünk nem lesz tele zsírral, de az íze ugyanolyan marad. Úgy 10 percig főzöm a rizst, majd leveszem, és hagyom, hogy megszívja magát újabb 10 percig. A szósz: currykrém, amit betakarunk aprított hagymával. A csirkét kivesszük a sütőből. Félzsíros kókusztejből és egy kis paradicsomléből adunk a szószhoz. Beletesszük a húst, végül teszünk kevés friss aprított koriandert és görög joghurtot a tetejére. Tanácsok: Extra vékony hatás: kókusztej helyett is joghurtot tegyél bele. A tévéből loptam a receptet. Még nem készítettem el, de előbb utóbb kipróbálom. Gyanús, hogy nincs benne só, bors. Szerintem kell, csak összecsapták a szinkront... De az is lehet, hogy nem. Kalóriatartalom: 543 kcal A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |