| Négylapos krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg finomliszt 2 db tojás 15 dkg kristálycukor 1 dl tej 10 dkg Rama margarin 1 csomag szalalkáli 1 csomag vaníliás cukor A krémhez: 1,2 l tej 15 dkg Rama margarin 25 dkg kristálycukor 4 db tojás 3 csomag csokis pudingpor /főzős/ A tetejére: vaníliás porcukor Elkészítés: A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk, és a tészta többi alapanyagával együtt összegyúrjuk. Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. Sűrűn lisztezve - mert a tészta ragad - kinyújtjuk, és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporral, lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük főni /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le/. Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot. Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk. Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik!! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |