| Mézes-diós krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 1 tojás 15 dkg cukor 4 evőkanál olvasztott méz 3 dkg zsír 40 dkg liszt 1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna pici fahéj Töltelék: 15 dkg darált dió 10 dkg margarin Cukor ízlés szerint, vaníliás cukor, tej Máz: 2 evőkanál cukor 2 1/2 evőkanál tejföl 2 evőkanál kakaó, 2 dkg margarin Elkészítés: Egy tálban forrásig hevítjük a cukrot, mézet, tojást, zsírt. A tűzről levéve beletesszük a fahéjat, lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és két részre osztjuk. Zsírozott tepsiben gyorsan kisütjük mindkét lapot. Azonnal kétfelé vágjuk. Két- két lapot megtöltünk krémmel, tetejükre símítjuk a forró mázt. 1-2 napig puhulni hagyjuk, utána szeleteljük. Krém: A diót leforrázuk kevés tejjel, kis ideig a tűzön kevergetjük. Hagyjuk kihűlni, majd jól kikeverjük a többi hozzávalóval. Máz: A hozzávalókat 6-7 percig főzzük. A receptet beküldte: mandila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |