Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-diós krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

Tészta: 1 tojás
15 dkg cukor
4 evőkanál olvasztott méz
3 dkg zsír
40 dkg liszt
1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
pici fahéj

Töltelék: 15 dkg darált dió
10 dkg margarin
Cukor ízlés szerint, vaníliás cukor, tej

Máz: 2 evőkanál cukor
2 1/2 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaó,
2 dkg margarin

Elkészítés:
Egy tálban forrásig hevítjük a cukrot, mézet, tojást, zsírt. A tűzről levéve beletesszük a fahéjat, lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és két részre osztjuk. Zsírozott tepsiben gyorsan kisütjük mindkét lapot. Azonnal kétfelé vágjuk. Két- két lapot megtöltünk krémmel, tetejükre símítjuk a forró mázt. 1-2 napig puhulni hagyjuk, utána szeleteljük.

Krém: A diót leforrázuk kevés tejjel, kis ideig a tűzön kevergetjük. Hagyjuk kihűlni, majd jól kikeverjük a többi hozzávalóval.

Máz: A hozzávalókat 6-7 percig főzzük.


A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós Krémes 2. » Túrós-krémes pite » Kókuszkrémes ostya » Bácskai- krémes
» Ünnepi krémes piskóta » (Cukrászi) Krémes » Mogyorókrémes muffin » Tonhalas sajtkrémes krém
» Intelligens krémes » Mentolkrémes torta » Sajtkrémes-csirkés muffin » Baileys/ krémesen lágy/
» Mákkrémes mákos keksz » Hagymakrémes burgonya » Krémes szelet másképpen » Tejfölös krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.