| Könnyű és gyors briós receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 30 dkg tönköly vagy sima finomliszt 20 dkg rétesliszt 3 dl tej 6 dkg vaj vagy margarin 6 dkg cukor (kiváltható édesítővel) 1 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanál só 1 citrom héja 1/2 citrom leve 1 csomag szárított élesztő (a tescos bevált) + 1 tojás a kenéshez Elkészítés: A tejben feloldjuk a vajat és a hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük. A 45 perces pizza program éppen megfelelően kelt tésztát készít. A tésztát lisztezett deszkán 9-12 egyenlő részre vágjuk. A darabokból lisztes kézzel 20 centis hurkákat formázunk és erre csomót kötünk. A tészta egyik vége úgy 1 cm-re nyúljon ki a csomóból. A másik végét a csomó alá hajtva helyezzük a briósokat a sütőlapra. Hagyjunk távolságot köztük, mert sütés közben még megnőnek! Pihentessük úgy 10-15 percet. Felvert tojással kenjük be a briósokat és szórjuk meg kristálycukorral a tetejét. Hideg sütőbe téve, hőlégkeveréssel 175 fokon süssük szép pirosra. Tanácsok: Lehet gazdagítani mazsolával vagy dióval, de ugyanez a tészta alkalmas töltött kelt tészták alapjának is. Pl. túrós batyu vagy ízes bukta is készülhet belőle. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Szeszipuszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |