| Könnyű citromos túrós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 40 dkg liszt 4 tojássárgája 15 dkg vaj/margarin 15 dkg porcukor 1 csomag sütőpor 1 kis pohár tejföl (175 g) A tepsihez vaj lisz A krémhez 50 dkg sovány tehéntúró 4 tojásfehérje 20 dkg cukor 1 citrom leve (naranccsal is finom) 1 evőkanál búzadara A szóráshoz porcukor Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük. A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, kb. 30 perc. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel. Gazdagon szórjuk meg porcukorral! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |