| Csekkszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Diós lap 4 tojás 10 dkg darált dió 20 dkg cukor 20 dkg liszt 1 ek. lekvár 6 ek. víz 1 kk. szódabikarbóna Máz 10 dkg vaj 2 ek. kakaó 2 kanál porcukor Krém 2 teáskanál zselatin 1 csomag vaníliás cukor 6 ek. liszt 2 tojás fél liter tej 30 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 csomag babapiskóta lehűtött fekete kávé Elkészítés: Diós lap: 4 tojás, 10 dkg. darált dió, 20 dkg. cukor, 20 dkg. liszt, 1 ek. baracklekvár, 6 ek. víz, 1 kk. szódabikarbóna. A tojások sárgáját, a lekvárt, a vizet jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, diót, a cukrot, végül a keményre felvert tojásfehérjéket. Közepes nagyságú tepsiben (25x37) megsütjük. Krém: 1 csomag vaníliás cukor, 6 ek. liszt, 2 tojás, fél liter tej, ebből sűrű pépet főzünk. Annyit változtattam rajta, hogy langyos tejben kevertem el, 2 teáskanál zselatint és belekevertem a krémbe, így főztem sűrűre, nagyon jó lett így a krém. 30 dkg vajat, 25 dkg. porcukrot habosra keverjük és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. A diós lapot, ha kihűlt, kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krém felét. Sorba rátesszük a kávéba mártott babapiskótát, majd a krém másik felét és erre a diós lap másik része. A tetejét csokimázzal lehet bevonni. Máz: nem kell főzni csak felmelegíteni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |