Tutireceptek.hu fejléc

Sült, túrós derelye recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 kis doboz tejföl
1 ek. porcukor
1 csipet só
1 tojás
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna.

Töltelék:
25 dkg túró
1 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja.

Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket.
A túrót áttörjük a porcukorral, meg a vaníliás cukorral.
A recept eredetileg nem írt citromhéjat, de szerintem a túrónak "testvére" a citrom, nagyon jól állnak egymásnak. :)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
Ha elválik az edénytől és a kezünktől és nem ragad, akkor jó.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és a túróból kis halmokat rakunk a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. Az ujjunkkal lenyomkodjuk közöttük a tésztát, majd derelyemetszővel kivágjuk.

Azonnal mehetnek a forró olajba és mindkét oldalát "arany színűre" sütjük.
A tetejét pici porcukorral meghintjük és máris fogyasztható.

Tanácsok:
Nekem ebből az adagból 15 db lett.

Szerintem nagyon egyszerű, gyors, finom és még nem is drága.
Egy tartalmasabb leves után kitűnő második fogás.


A receptet beküldte: Briell14


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pite » Rákóczy túrós » Reszelt túrós » Meleg túrós pogácsa
» Túrós karfiol » Hagymás-juhtúrós spagetti » Kapros túróslepény » Gombás juhtúrós krumpli
» Csokoládés túrós kalács » Túrós-almás lepény » Túrós sajtos pogácsa » Juhtúrós-borsós hús
» Túrós pogácsa "omlós" » Áfonyás-túrós béles » Sajtos-túrós zöldbab » Lecsós-túrós tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.