| Sült, túrós derelye receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 1 kis doboz tejföl 1 ek. porcukor 1 csipet só 1 tojás 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna. Töltelék: 25 dkg túró 1 ek. porcukor 1 cs. vaníliás cukor 1 citrom lereszelt héja. Elkészítés: Először elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük a porcukorral, meg a vaníliás cukorral. A recept eredetileg nem írt citromhéjat, de szerintem a túrónak "testvére" a citrom, nagyon jól állnak egymásnak. :) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Ha elválik az edénytől és a kezünktől és nem ragad, akkor jó. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és a túróból kis halmokat rakunk a tészta egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. Az ujjunkkal lenyomkodjuk közöttük a tésztát, majd derelyemetszővel kivágjuk. Azonnal mehetnek a forró olajba és mindkét oldalát "arany színűre" sütjük. A tetejét pici porcukorral meghintjük és máris fogyasztható. Tanácsok: Nekem ebből az adagból 15 db lett. Szerintem nagyon egyszerű, gyors, finom és még nem is drága. Egy tartalmasabb leves után kitűnő második fogás. A receptet beküldte: Briell14 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |