Tutireceptek.hu fejléc

Konfitált Angus Stefánia marinált libamájszeletekkel és bélszín füstölt burgonyapürével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg libamáj
0.5 l tej
0.4 kg jég
1 ek. só
3 ek. porcukor

Stefánia-bélszín:

30 dkg Angus Stefánia
kb. 0.6 kg libazsír és olaj keveréke
20 dkg Angus bélszín
1 dl jus ököruszályból
só, bors

Burgonyapüré:

25 dkg Ratte burgonya
15 dkg vaj
0.5 dl tej


Zöldségek:

8-8 szál bébi spárga, bébi répa
1 ek. olívaolaj
2 ek. zöldség alaplé

Saláta:

5 dkg micro saláta
1 ek. fehér balzsamecet
1 ek. olíva

Elkészítés:
Libamáj: A libamájról eltávolítjuk a hártyát, kierezzük, majd 48 órára a jég-tej keverékbe tesszük. Két nap elteltével a májat szárazra töröljük, beleforgatjuk a cukor és a só keverékébe. Szorosan betekerjük papír kéztörlőbe, majd fóliába és újabb 24 órát pihentetjük a hűtőben.
Tálalásnál késsel 3 mm-es szeleteket vágunk majd belőle.

Stefánia-bélszín: A Stefániát sózzuk, pihentetjük 1-2 órát, majd a 80 fokra felmelegített zsiradékba tesszük. Ügyeljünk, hogy ellepje! 80 fokos sütőben addig hőkezeljük, amíg megpuhul. Hústól függően 14, 18 óra. Tálalásnál ujjnyi szeletekre vágjuk, kevés zsiradékán enyhén pirítjuk.
A hús és a rákanalazott, jóízű jus melege éppen csak olvassza rá a májat! A bélszínt sózzuk, borsozzuk, kevés konfitáló zsiradékon rózsaszínűre sütjük, tálalásig pihentetjük langyos helyen.

Burgonyapüré: Megtisztítjuk, bő, sós vízben puhára főzzük a krumplit. Ha megpuhult, még forrón áttörjük. Diónyi mennyiségű bükkfa forgácson, gőzölő rácson, zárt edényben 30, 40 percig füstöljük.
Végül a vajjal és a tejjel krémesre keverjük, ha szükséges, utána sózzuk.

Zöldségek: A képen látható módon tálaljuk, kevés olíva-zöldség alaplé keverékben, éppen csak átmelegített bébi zöldségekkel.

Saláta: Olívával és ecettel átfényezzük a salátalevélkéket.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstöltsajtos pogi » Füstölt lazackrém » Füstölt halas cukkini-tál » Svéd bélszín
» Füstöltsajtos húsgombócok » Stefánia vagdalt » Rakott hús füstöltsajttal » Spanyol marinált gombák
» Füstöltkrém » Füstölt halsaláta » Elzászi füstölt csülök » Pulykamell füstölt sajttal
» Finn füstölt halleves » Vadas bélszín » Füstölt sajtos sztrapacska » Gombás bélszín


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.