| Konfitált Angus Stefánia marinált libamájszeletekkel és bélszín füstölt burgonyapürével receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg libamáj 0.5 l tej 0.4 kg jég 1 ek. só 3 ek. porcukor Stefánia-bélszín: 30 dkg Angus Stefánia kb. 0.6 kg libazsír és olaj keveréke 20 dkg Angus bélszín 1 dl jus ököruszályból só, bors Burgonyapüré: 25 dkg Ratte burgonya 15 dkg vaj 0.5 dl tej só Zöldségek: 8-8 szál bébi spárga, bébi répa 1 ek. olívaolaj 2 ek. zöldség alaplé Saláta: 5 dkg micro saláta 1 ek. fehér balzsamecet 1 ek. olíva Elkészítés: Libamáj: A libamájról eltávolítjuk a hártyát, kierezzük, majd 48 órára a jég-tej keverékbe tesszük. Két nap elteltével a májat szárazra töröljük, beleforgatjuk a cukor és a só keverékébe. Szorosan betekerjük papír kéztörlőbe, majd fóliába és újabb 24 órát pihentetjük a hűtőben. Tálalásnál késsel 3 mm-es szeleteket vágunk majd belőle. Stefánia-bélszín: A Stefániát sózzuk, pihentetjük 1-2 órát, majd a 80 fokra felmelegített zsiradékba tesszük. Ügyeljünk, hogy ellepje! 80 fokos sütőben addig hőkezeljük, amíg megpuhul. Hústól függően 14, 18 óra. Tálalásnál ujjnyi szeletekre vágjuk, kevés zsiradékán enyhén pirítjuk. A hús és a rákanalazott, jóízű jus melege éppen csak olvassza rá a májat! A bélszínt sózzuk, borsozzuk, kevés konfitáló zsiradékon rózsaszínűre sütjük, tálalásig pihentetjük langyos helyen. Burgonyapüré: Megtisztítjuk, bő, sós vízben puhára főzzük a krumplit. Ha megpuhult, még forrón áttörjük. Diónyi mennyiségű bükkfa forgácson, gőzölő rácson, zárt edényben 30, 40 percig füstöljük. Végül a vajjal és a tejjel krémesre keverjük, ha szükséges, utána sózzuk. Zöldségek: A képen látható módon tálaljuk, kevés olíva-zöldség alaplé keverékben, éppen csak átmelegített bébi zöldségekkel. Saláta: Olívával és ecettel átfényezzük a salátalevélkéket. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |