| Karalábéleves húsoscsonttal receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg karajcsont 4 fej zsenge karalábé 2 dkg füstölt szalonna 1 kis fej vöröshagyma 1 dl tejföl 1/2 csomó zöldpetrezselyem 1 evőkanál liszt só, őrölt bors a galuskához: 1 tojás 2-3 evőkanál búzadara 1/2 csomó zöldpetrezselyem késhegynyi kurkuma csipetnyi sütőpor csipetnyi só Elkészítés: A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vagdalt hagymát és üvegesre pároljuk. Egy kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott karajcsontot, sóval meg őrölt borssal fűszerezzük és lefedve, kis lángon fél puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kis kockákra vágott karalábét meg a finomra vágott zöldpetrezselymet, és együtt puhára főzzük. Közben a hozzávalókból elkészítjük a galuskatésztát. Kb. 15 percig állni hagyjuk, majd kiskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe, és kb. 20 percig kis lángon tovább főzzük. Végül a csontokat kiemeljük a levesből, lefejtjük róla a húst és apró darabokra vágva visszatesszük a levesbe. A tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk. Jól összeforraljuk és melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |