Tutireceptek.hu fejléc

Balatoni halászlé 1. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Fél kg apróhal (pl keszeg),
1 kg ponty,
20 dkg hagyma,
5 dkg édes-nemes paprika,
3 dkg só,
1-2 cseresznyepaprika.

Elkészítés:
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát.
A hagymát apróra vágom.
Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm.
A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát.
Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát.
Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dunai halászlé » Murai halászlé » Halászlé » Balatoni borjúszeletek
» Pontyhalászlé egyszerűen » Muffin halászleve » Halászlé másképp » Halászlé egyszerüen
» Fajszi halászlé » Balatoni mustos pecsenye » Halászlé (bajai módon) » Paksi halászlé original
» Korhely halászlé pontyból » Pontyhalászlé » Bácskai halászlé » Halászlé Ricsi módra


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.