Tutireceptek.hu fejléc

Köményes-mandulás borkorcsolya recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
ízlés szerint szeletelt mandula,
köménymag,
1 db tojás,
csipet só,
1 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
10 dkg vaj,
25 dkg finomliszt.

Elkészítés:
Elmorzsoljuk a lisztet az élesztővel, beletesszük a langyos vajat, a tojássárgájákat, a sót meg a tejfölt, és kemény tésztát gyúrunk belőle.
Egy óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd liszttel megszórt gyúródeszkán egy centi
vastag téglalappá kinyújtjuk.
A tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük köménymaggal és durvára vágott mandulával.
Derelyemetszővel rudacskákra vágjuk, kizsírozott tepsire tesszük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos borkorcsolya » Hájas borkorcsolya » Húsvéti borkorcsolya » Tejfölös kapros lángos
» Juhtúrós sajtos rudak » Kolbászos-sajtos buci » Óriás rongyos kifli » Sajtos kosárkák
» Kelt burgonyás pogács » Krumlis pogácsa » Gyümölcssaláta gumimacival » Hagymatorta (kelt tésztás)
» Pacsni » Sajtos-túros kocka » Kelt tésztában sült virsli » Korpás hagymás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.