| Köményes-mandulás borkorcsolya receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: ízlés szerint szeletelt mandula, köménymag, 1 db tojás, csipet só, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 2 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 25 dkg finomliszt. Elkészítés: Elmorzsoljuk a lisztet az élesztővel, beletesszük a langyos vajat, a tojássárgájákat, a sót meg a tejfölt, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Egy óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd liszttel megszórt gyúródeszkán egy centi vastag téglalappá kinyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük köménymaggal és durvára vágott mandulával. Derelyemetszővel rudacskákra vágjuk, kizsírozott tepsire tesszük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |