| Kelt tésztában sült virsli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg virsli, 45 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 15 dkg vaj, 3 db tojás, só cukor Elkészítés: Langyos tejben, amibe pici cukrot teszünk, felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a hozzávalókkal , hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk és letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokba egy-egy darab virslit tekerünk, tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |