| Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg finomliszt 2,5 dl tej 2,5 dkg élesztő 1 dl étolaj 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só A töltelékhez: 1 szál parasztkolbász 6-8 kockasajt A tészta kenéséhez: 1 db tojás szezámmag Elkészítés: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal. A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |